• Poštovani korisnici, novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 12. februara, a utorak, četvrtak i subota (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 27. februara; U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

USPJEŠNO ZAVRŠEN MEĐUNARODNI PLIVAČKI MITING “SARAJEVU S LJUBAVLJU 2016.”

Povodom obilježavanja Dana Grada Sarajeva, danas i jučer je na Olimpijskom bazenu Otoka održan XV Međunarodni plivački miting “SARAJEVU S LJUBAVLJU 2016.”.

Pored klubova iz naše zemlje, nastupili su klubovi iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.
Na Mitingu je nastupilo 28. klubova sa preko 400. takmiča.

Najbolji plivači regije došli su iz Dubrovnika, Ljubljane, Rijeke, Beograda, Novog Sada, Subotice, Podgorice, Herceg Novog, Kotora, Budve, Užica, Paraćina, Tuzle, Banja Luke, Mostara, Zenice i Sarajeva.

Miting je certifikovan od FINA-e i kao kvalifikacioni za Olimpijske igre u Riju, EP seniora u Londonu, EP juniora u Mađarskoj. PS BiH Miting je certificirao kao kvalifikacioni za Balkanske igre juniora.

Delegate na ovom plivačkom mitingu bila je gđa. Enisa Beganović.

Najuspješniji takmičarke po kategorijama su: Emina Pašukan (BiH); i Tina Tadić (BiH). Najuspješniji takmičari po kategorijama su: Vedad Ramić (BiH); Anđeo Šimić (BiH) i Marko Kovačić (BiH).

Takmičari: Emina Pašukan (BiH) i Ilijan Malčić (BiH), dobili su novčane nagrade za najbolje performanse po bodovoima.

Prigodnim govorom, Miting su svečano otvorili g. Elvir Hadžiahmetović – Sekretar Gradske Uprave Grada Sarajeva i g. Refik Kravić – istaknuti sportski radnik.

Miting je održan u organizaciji Plivačkog kluba “Bosna” i suorganizaciji JP “Olimpijski bazen Otoka” d.o.o. Sarajevo, a pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva.

Za više informacija o takmičenju i rezultatima kontak osoba je g. Muhamed Varešanović iz PK “BOSNA”, 061/173 – 741 ili www.pkbosna.ba