• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju 15. maja, a utorak - četvrtak - subota počinju 30. maja. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

USPJEŠNO ZAVRŠEN II AQUA KUP 2016

Danas je u Olimpijskom bazenu Sarajevo uspješno završen II AQUA KUP 2016., u organizaciji Plivačkog kluba “AQUA” i suorganizaciji JP “Olimpijski bazen Otoka” d.o.o. Sarajevo.

Cilj i želja organizatora ovog takmičenja je bila da učesnici/takmičari pokažu svoja plivačka umjeća, ali i iskažu spremnost za širenje prijateljstva, te duha zjedništva i zdravog načina življenja i bavljenja jednim od najboljih sportova.

Na ovom plivačkom mitingu učestvovao je 17. klub iz Bosne i Hercegovine i zemalja iz regije sa cca 300 učesnika/takmičara.

Delegat na ovoj sportskoj manifestaciji bila je gđa. Fatima Pašukan, a vrh. sudija gđa. Enisa Beganović.

Plivački miting otvoren je intoniranjem HIMNE Bosne i Hercegovine, te svečanim govorom g. Adnana Bunje koji se obratio učesnicima i prisutnim ispred Organizatora i poželio puno sportskog uspjeha takmičarima.

Učešće na plivačkom mitingu uzele su uzrasne kategorije: seniori, juniori, mlađi juniori, kadeti i mlađi kadeti.

Sve discipline su se plivale na 50 metara.

Za više informacija o takmičenju i rezultatima pratiti putem http://plivanje.info/data/Rezultati/2016/BiH/Aqua_Kup_2016_BiH/index.html ili kontakt osoba Senka Karić, br. tel: +387 61 213 811.

Najuspješnijim takmičarima na ovom takmičenju proglašeni su Anđelo Šimić – PK “BOSNA i Narda Brodović – PK “SPORT TIME”.

Za najuspješnije klubove proglašeni su:

“BOSNA” – Sarajevo;
“SPORT TIME” – Sarajevo;
“”SHARKS” – Sarajevo.