• Poštovani korisnici, Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju od 15. MARTA; utorak i četvrtak počinju od 23. MARTA;

Uspješno održani Međunarodni dani sporta 2014

Plivački miting “Međunarodni dani sporta 2014”, koji se održao 27.09.2014. (subota), a čiji je organizator bio Klub vodenih sportova “BIMBA” uz suorganizaciju Olimpijskog bazena Sarajevo. Na takmičenju je učestvovao 21 plivački klub iz Bosne i Hercegovine sa preko 400 takmičara.

Učešće na Mitingu uzeli su sljedeći klubovi: Aqva-Sarajevo, Bimba-Sarajevo, Bosna-Sarajevo, Dabar-Sarajevo, Eko Sport-Sarajevo,GKVS-Sarajevo, Galeb-Lukavac, H2O-Sarajevo, Jedinstvo-Tuzla, Novi Grad-Sarajevo, Orka-Mostar, Pirana-Sarajevo, Stari Grad-Sarajevo,S partanac-Sarajevo, Sharks-Sarajevo, Sportivo-Sarajevo, Sport Time-Sarajevo, Sportina-Sarajevo, Sport Active-Sarajevo, Velež-Mostar, Zrinjski-Mostar.

Plivački miting “Međunarodni dani sporta 2014” imao je takmičarski karakter, ali pored pobjede i podjele medalja – za učesnike i prisutne bila je značajna i promocija plivačkog sporta u Bosni i Hercegovini. U jednodnevnom druženju stotine mališana, pored demonstracije plivačkih tehnika pokazali su spremnost za širenje prijateljstva, te posvećenost zdravom i sportskom stilu odrastanja.

Takmičenje je otvorio dogradonačelnik Grada Sarajeva dr. Ranko Čović i direktor Olimpijskog bazena Sarajevo g. Avdija Hasanović.

Na takmičenju je oboreno 8. državnih rekorda, a najuspiješnim klubom proglašen je Plivački klub “BOSNA”.