• Grupe Škole plivanja: 1) pon - sri - pet, 2) uto - četv - sub; Obje grupe podijeljene su po uzrastu u terminima: 18:00 - 19:00, 19:00 - 20:00, 20:00 - 21:00 sati. subotom 09:00 - 12:00 sati. Najmlađi uzrast je napunjenih 5 godina. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

USPJEŠNA HUMANITARNA AKCIJA „PLIVAJMO ZA RIKIJA“

Na Olimpijskom bazenu u Sarajevu u subotu 16. Aprila održan je Humanitarni plivački miting „Plivajmo za Rikija“ koji je imao za cilj prikupljanja novca za liječenje Rijada Đulića koji je obolio od Aplastične anemije, vrlo teške i rijetke bolesti . Rijad Đulić je četrnaestogodišnji dječak koji je od 17. Marta 2016. Godine smješten na Pedijatrijskoj klinici Univerziteta u Sarajevu na odjelu Hematoonkologije.

Tokom pregleda i liječenja ustanovljeno mu je oboljenje Aplastična anemija. Nakon ustanovljene dijagnoze, u srijedu 07.04.2016. godine pismenim putem potvrđeno da bolnica nema mogućnosti nabavke lijeka Antilimfocitniimunoglobulin, te da liječenje neće moći biti nastavljeno u BiH nego u Turskoj. Rijad je u Tursku otputovao u utorak 12. Aprila u 10h specijalnim medicinskim avionom.

Liječenje u Turskoj zahtjeve velike finansijske troškove koji za sada još uvijek nisu precizirani iz razloga što se ne zna koliko dugo će njegovo liječenje da traje, a predviđa se da bi liječenje trajalo šest mjeseci i više. Fond Zavoda zdravstvenog osiguranja potvrdio je da će snositi troškove liječenja u Turskoj, međutim novac će i dalje biti potreban za boravak roditelja i njegovog donora u Turskoj, te za dodatne tretmane, lijekove i privatne nalaze . S obzirom da porodica dječaka nije u mogučnosti platiti sve te troškove pokrenuta je humanitarna akcija.

Rijad Đulić je inače od 2008.godine član PK Sport time u kojem je postao uspješan takmičar i učestvovao na mnogim takmičenjima u BiH i van nje te osvajao veliki broj medalja i pehara. Shodno tome, PK Sport time zajedno sa Olimpijskim bazenom Sarajevo i ostalim članovima i prijateljima kluba organizovao je HUMANITARNI PLIVAČKI MITING „PLIVAJMO ZA RIKIJA“ na kojem je učešće uzelo 589 djece iz cijele BiH, a plivački klubovi koji nisu bili u mogučnosti da dođu na takmičenje uplatili su kotizacije za plivanje i na taj način dali svoj doprinos humanitarnoj akciji. U okviru mitinga organizovan je i bazar na kojem su se prodavali razni kolači i sendviči , zatim ručno izrađeni nakit Maooo, te kupači kostimi i majice „Plivajmo za Rikija“.

Taj dan bio je prepun emocija, humanosti, sloge i dobrih ljudi koji su došli svi sa jednim ciljime da pomognu Rikiju da izbori najveću bitku za život.

Ukupan iznos humanitarne akcije koji podrazumijeva plivački miting, bazar i prikupljanje novca u raznim ugostiteljskim objektima, firmama i institucijama iznosio je 40.197,68 KM, a na račun majke uplaćeno je 56.000,00 KM. U ove iznose nije uključen novac Humanitarnog broja jer obračun nije još završen, te ćemo te rezultate naknadno objaviti.

Ovom prilikom se roditelji i organizatori akcije zahvaljuju svim dobrim ljudima koji su se odazvali humanitarnim akcijama, svim plivačkim klubovima i djeci koja su plivala za Rikija i Fondu zdravstvenog osiguranja koji će snositi troškove liječenj dječaka. Nakon završenog Rijadovog liječenja i povratka u BiH, novac koji se ne iskoristi bit će uplaćen na račun drugog bolesnog djeteta.

Izvor: SportTime