• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 15. aprila, a utorak - četvrtak - subota (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 27. aprila. U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Upriličen prijem za članove BIH plivačke reprezentacije

Danas (17.5.’17.) je u Olimpijskom bazenu Sarajevo organizovan prijem za učesnike na Balkanskom juniorskom prvenstu koje je održano u Bugarskoj.

Članovi i članice naše reprezentacije tokom ove posjete s ponosom su istaknuli da su na Balkanskom prvenstvu u Sofiji osvojili ukupno 11 medalja, 3 zlatne, 5 srebrnih i tri bronzane. Imajući u vidu da je zauzeto ekipno šesto mjesto, da je svih desetoro reprezentativaca osvojilo bodove za reprezentaciju, te da je oboreno 14 državnih rekorda, između ostalog, naglasili su da je ovo najveći uspjeh BiH plivača ostvaren do sada.

Direktor Olimpijskog bazena Sarajevo Avdija Hasanović čestitao je na izuzetnim ostvarenjima i rezultatima svim reprezentativcima koji su učestvovali na ovom prvenstvu. Izrazio je očekivanje da će se niz postizanja dobrih rezultata nastaviti na evropskom juniorskom prvenstvu koje se održava narednog mjeseca u Izraelu, a potom u avgustu na svjetskom prvenstvu za juniore u Indijanapolisu, ističući i značajan doprinos Olimpijskog bazena u kreiranju dobrih uvjeta za trenažni proces ovih mladih sportaša.

Na 46. Balkanskom juniorskom prvenstvu zlatne medalje osvojili su Mihajlo Čeprkalo, Amar Šapčanin i Nejla Karić, srebrne Angelo Šimić, Emina Pašukan, Nejla Karić, Mihajlo Čeprkalo i štafeta muška 4×100 slobodno. Tri bronze za BiH plivanje osvojili su Čeprkalo, Šimić i Pašukan. Na ovom prestižnom takmičenju nastupilo je oko 135 plivača iz jedanaest država.
Na kraju prijema i ugodnog druženja, prisutnima su dodjeljene godišnje karte za korištenje svih usluga Olimpijskog bazena Sarajevo.