• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju 15. maja, a utorak - četvrtak - subota počinju 30. maja. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

U Sarajevu počele Sportske igre Oaze

U sali za konferencije na Olimpijskom bazenu Otoka danas je održana press konferencija povodom otvaranja manifestacije “Sportske igre Oaze”, takmičenja za osobe sa intelektualnim poteškoćama u organizaciji Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo “Oaza”.

Manifestacija će trajati četiri dana, a okupila je više od 500 takmičara iz zemalja regiona. Održavat će se na različitim lokacijama u Sarajevu. Takmičari će imati priliku da se takmiče u osam disciplina: plivanje, atletika, kuglanje, košarka, stoni tenis, nogomet, bočanje i MATP program.

Armin Smajlović, v.d.direktora Udruženja Oaza, se posebno zahvalio sponzorima i partnerima ovog projekta, bez kojeg ne bi bili u mogućnosti organizovati ovu manifestaciju.

“Posebno se zahvaljujem Općini Novi Grad na čelu sa načelnikom Semirom Efendićem na podršci koju su nam ukazali, te našim partnerima organizacijama SIDA i My Right-Švicarska organizacija koja podržava osobe sa intelektualnim poteškoćama. Ovaj put su se pokazale i društveno odgovorne kompanije među kojima AS GROUP – voda OAZA, BH Telecom i drugi”, istakao je Smajlović.

Press konferenciji je prisustvovao i član Oaze Zlatan Horo, koji je prošle sedmice u Antverpenu u Belgiji osvojio srebrenu medalju u disciplini plivanje 50 metara prsno. Zlatanu kao i svim drugim članovima Oaze ovakvi događaji mnogo znače.

“Ovakvi događaji nam omoguće druženje sa učesnicima iz drugih zemalja, stičemo nova prijateljstva i novo iskustvo. Međutim, omoguće nam i da ostvarimo rezultate za koje smo naporno trenirali. Svaki put kada završe ovakva takmičenja željno iščekujemo sljedeće”, rekao je ovaj uspješni sportista.

Izvršna direktorica Specijalne olimpijade Kada Delić-Selimović je rekla kako su Sportske igre Oaze njihov najveći projekat koji mora zaživjeti i nakon završetka ove manifestacije.

“Ovaj događaj je svake godine sve veći i veći, što je pokazatelj uspješnosti projekta. Naš pokazatelj uspjeha su i rezultati naših članova van granica, što su ove godine najbolje pokazali. Ono što želimo je da promovišemo mogućnosti i sposobnosti osoba sa invaliditetom, da ih ne gledaju sa sažaljenjem već da ih mjere prema zaslugama”, poručila je izvršna direktorica.

(preuzeto sa portala klix.ba)