• Grupe Škole plivanja: 1) pon - sri - pet, 2) uto - četv - sub; Obje grupe podijeljene su po uzrastu u terminima: 18:00 - 19:00, 19:00 - 20:00, 20:00 - 21:00 sati. subotom 09:00 - 12:00 sati. Najmlađi uzrast je napunjenih 5 godina. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

SPORTSKE IGRE OAZE 2016

Udruženje za podršku osobama s intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo ”Oaza” i ove godine će organizirati “Sportske igre Oaze 2016.”, a ambasador igara bit će najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka.

Takmičenje će biti održano od 6. do 9. oktobra na Olimpijskom bazenu Otoka Sarajevo, dvorani “Ramiz Salčin” Mojmilo, Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”, sportskoj dvorani Dobrinja, dvorani Vistafona sport kluba, te kuglani hotela Radon plaza.

“Takmičari će se boriti za odličja u osam sportskih disciplina – nogomet, košarka, plivanje, atletika, stoni tenis, boćanje, kuglanje i MATP – program za osobe sa višestrukim smetnjama. Na ovogodišnjim igrama očekujemo oko 500 takmičara iz BiH i inostranstva. Zemlje učesnice su Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makadonija, Švedska, Slovenija i Saudijska Arabija. Cilj ovog takmičenja je promocija mogućnosti i sposobnosti osoba s intelektualnim teškoćama kroz sport”, izjavio je direktor Udruženja “Oaza” Armin Smajlović.

Udruženje “Oaza” nastoji prvenstveno promijeniti svijesti ljudi, kako bi se stvorio ravnopravan status osoba s intelektualnim teškoćama u društvu, odnosno zadovoljavanje prava navedenih u UN-ovoj Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom, koju je Bosna i Hercegovina potpisala i ratifikovala 2009. godine, po kojoj osobe s invaliditetom imaju pravo na sport i rekreaciju, saopćili su organizatori.