• Poštovani korisnici, novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 12. februara, a utorak, četvrtak i subota (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 27. februara; U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Škola plivanja za novosarajevske osnovce za školsku 2016./2017. godinu

Ugovor o realizaciji projekta potpisali općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktor JP ”Olimpijski bazen Otoka“ Avdija Hasanović

U prostoru JP ”Olimpijski bazen Otoka” u četvrtak, 13. oktobra ove godine načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor JP ”Olimpijski bazen Otoka“ Avdija Hasanović potpisali su Sporazum o nastavku realizacije projekta „Škola plivanja za novosarajevske osnovce“.

Za ove namjene Općina Novo Sarajevo izdvojila je sredstva u iznosu od 20.000 KM.

U svom obraćanju, Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da Općina Novo Sarajevo već osmu godinu zaredom realizira projekat škole plivanja, a u program je uključeno osam osnovnih škola, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor“, te Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje.

– Kao prva općina u Kantonu Sarajevo počeli smo realizaciju projekta škole plivanja za svu našu djecu od II do IX razreda osnovnih škola,i kroz prethodnih sedam godina obuku je prošlo preko 5000 učenika, a sve sa ciljem edukacije djece osnovnim plivačkim vještinama i usavršavanja pravilnog izvođenja plivačkih tehnika.

I ove godine časovi plivanja na Olimpijskom bazenu Otoka omogućeni su svim učenicima bez obzira da li su u kategoriji plivača ili neplivača, a bit će selektirani u homogene grupe nakon testiranja i to: neplivač, plutač, poluplivač, plivač početnik i plivač.

Direktor JP „Olimpijski bazen Otoka“ Avdija Hasanović zahvalio se Općini Novo Sarajevo i Općinskom načelniku na dugogodišnjoj podršci, a posebno što je ova Općina postala primjer, te ponukala i druge gradske općine da se uključe u realizaciju projekta škole plivanja za učenike osnovnih škola.