• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 15. aprila, a utorak - četvrtak - subota (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 27. aprila. U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Škola plivanja za djecu sa poteškoćama u razvoju

U četvrtak, 28. oktobra 2021. godine, u prostorijama Olimpijskog bazena Otoka, održan je sastanak sa predstavnicima Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica”, Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu, Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Vladimir Nazor”, Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje i Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju.

Tema sastanka bila je mogućnost realizacije škole plivanja za djecu sa poteškoćama u razvoju.

Prisutni su izrazili oduševljenje prema ovoj ideji, ali su skrenuli pažnju da postoje brojne poteškoće do kojih bi moglo doći do same realizacije. Svi su istakli da su raspoloženi da se maksimalno uključe, kada dođe do realizacije, jer su se djeca i ranije susretala s vodom kao medijem u rehabilitaciji.

Prilikom razgovora, predstavnicima pomenutih centara, predloženo je da za početak bude upriličena edukacija-trening roditelja/pratilaca djece, koji bi u dolazili individualno, a po sticanju uslova, grupno. Metod rada biće prezentiran Vijeću roditelja, nakon čega će biti prikupljeni podaci o broj zainteresiranih, kako bi se moglo započeti sa realizacijom.