• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju 15. maja, a utorak - četvrtak - subota počinju 30. maja. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Radni sastanak grupe predstavnika sportskih i kulturnih centara sa područja FBiH

Jučer su u Zenici, predstavnici Olimpijskog bazena Otoka, na poziv “JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o.” Zenica, na čelu sa direktorom Nedimom Talićem, prisustvovali drugom sastanku grupe predstavnika sportskih i kulturnih centara koji djelovanje imaju na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Na jučerašnjem sastanku, pored teme o formiranju Saveza/Udruženja sportskih i kulturnih centara sa područja Federacije Bosne i Hercegovine, revidirani su zaključci sa prethodnog sastanka i usvojeni su drugi bitni zaključci:

🎯 Ponovo je zatražen sastanak sa premijerom Vlade Federacije BiH prema kojem bi obrazložili i uputili zahtjev za formiranje posebne stavke u Budžetu za izdvajanje direktnih finansijskih sredstava kao pomoć za unaprjeđenje rada i saniranje problema sportske infrastrukture, kao i institucija kulture.

🎯 Veća ulaganja u sportsku infrastrukturu i objekte kulture kroz postojeći program prema Javnom pozivu koji objavljuje Federalno ministarstvo kulture i sporta, što za cilj predstavlja bolje uslove za naše sportiste i kulturne djelatnike, te ostvarivanje boljih rezultata na međunarodnoj sceni.

🎯 Graditi prijateljske i poslovne uspjehe zajedničkom podrškom na različitim projektima, te podizati svijest kod nadležnih institucija o važnosti identiteta kulture i sporta.

Sastanku su prisustvovali direktori i predstavnici sportskih i kulturnih centara iz Sarajeva, Goražda, Tuzle, Gornjeg Vakufa, Bugojna, Tešnja, Kaknja, Bihaća, Banovića, Žepča i Zenice, a podrška je također stigla od velikog broja institucija iz drugih lokalnih zajednica, koji zbog ranije preuzetih obaveza nisu bili u mogućnosti prisustvovati sastanku.

Nakon sastanka, prisutni su pregledali objekte Arenu “Husejin Smajlović” i Atletski stadion “Kamberovića polje”, gdje su se upoznali sa energetskim projektom rješavanja problema grijanja i hlađenja objekata, koje je prije tri godine realizovalo “JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica” uz finansijsku podršku Grada Zenica.

Više detalja možete čitati i pogledati na linkovima:

https://www.facebook.com/share/p/rWoPCWELjU2PZRg9/?mibextid=qi2Omg

https://www.facebook.com/share/v/k8A7NHqdpf64etKx/?mibextid=qi2Omg