• Poštovani korisnici, novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 12. februara, a utorak, četvrtak i subota (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 27. februara; U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Potpisan ugovor o finansiranju pripravničkog staža

Direktor JP “Olimpijski bazen Otoka” d.o.o. Sarajevo, Enes Peštek i pomoćnik Općinskog načelnika Službe za privredu i lokalni ekonomski razvoj Općine Novi Grad Sarajevo, Džemaludin Kahrović potpisali su ugovor u sufinansiranju pripravničkog staža za tri osobe.

Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa Javnom ustanovom Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo već četvrtu godinu provodi ovu mjeru podsticaja privrednim subjektima kroz sufinansiranje zapošljavanja pripravnika, putem Službe za privredu i lokalni ekonomski razvoj, a u cilju povećanja zaposlenosti na području ove općine. Na taj način ova lokalna zajednica pokušava da olakša mladim ljudima da steknu prvo radno iskustvo, a samim tim i da lakše dođu do zaposlenja.

JP “Olimpijski bazen Otoka” će u skladu sa vlastitom procedurom podnjeti zahtjev Birou za zapošljavanje Novi Grad Sarajevo za posredovanjem u obezbjeđenju potencijalnih pripravnika.