• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju 15. maja, a utorak - četvrtak - subota počinju 30. maja. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Potpisan sporazum za obuku spasilaca

Nusret Smajlović, dekan Fakulteta za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Sarajevu i Avdija Hasanović, direktor JP “Olimpijski bazen Otoka” potpisali su Sporazum o međusobnoj saradnji.
Sporazumom se regulišu međusobni odnosi i način realizacije neprofitnih programskih aktivnosti.

Olimpijski bazen se obavezuje da će za potrebe nastave FASTO-a, za sve nastavne predmete, koji sem nastave osnovnog studija zahtjevaju i praktični dio i obuku u sportskim objektima, a uključuju pedagošku i praktičnu nastavu, u cilju unaprjeđenja praktične obuke studenata obezbjediti termine.

FASTO će obezbijediti da studenti Fakulteta učestvuju u relizaciji programa obuke plivanja za učenike osnovnih škola (edukacija u cilju razvoja vodenih sportova), a koji se realizuju u Olimpijskom bazenu Otoka, u cilju realizacije praktične nastave plivanja, pedagoške prakse,metodičke prakse iz nastavnog predmeta metodika tjelesnog odgoja, ronjenja, skokova u vodu.

Sporazum se potpisuje u cilju realizacije neprofitnih programskih aktivnosti, čime se podstiče razvoj sporta i sportskog duha.