• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju 15. maja, a utorak - četvrtak - subota počinju 30. maja. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Potpisan sporazum o saradnji na osnovu kojeg će pripadnici braniteljske populacije moći koristiti Olimpijski bazen za zdravstvenu rehabilitaciju

Predstavnici Općine Novi Grad danas su na Olimpijskom bazenu na Otoci potpisali Sporazum o saradnji sa direktorom Avdijom Hasanovićem, na osnovu kojeg će pripadnici braniteljske populacije moći koristiti Olimpijski bazen za zdravstvenu rehabilitaciju.

Podršku ovom značajnom projektu dao je i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, koji je pozvao i ostale općine s područja Kantona Sarajevo da kroz saradnju s boračkim udruženjima i kroz njihove projekte uključe pripadnike braniteljske populacije u pogodnosti ovog vida rehabilitacije.

“Neophodno je uključiti što više instanci i organa koji bi na bilo koji način mogli da budu društveno korisni i potpomognu psihofizičko zdravlje braniteljske populacije. Izuzetno mi je drago da mogu da svjedočim jednoj lijepoj saradnji, te se nadam da će i ostale sarajevske općine slijediti ovaj primjer”, poručio je ministar Osmanović.

Zahvalnost na dosadašnjoj saradnji posebno je istakao direktor Hasanović, kao i pomoćnik načelnika Općine Novi Grad Tajib Delalić, koji je danas potpisao ugovor.

Iz Ministarstva za boračka pitanja navode da se kontinuirano radi na poboljšanju kvaliteta života braniteljske populacije, te da je današnje potpisivanje Sporazuma samo jedan u nizu najavljenih projekata u narednom periodu.