• Poštovani korisnici, Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju od 15. MARTA; utorak i četvrtak počinju od 23. MARTA;

Potpisan Sporazum o realizaciji programskih aktivnosti

Načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo i direktor JP “Olimpijski bazen Otoka”, Enes Peštek danas su u prostorijama Bazena potpisali Sporazum o realizaciji programskih aktivnosti u 2018. godini.

Općina Novo Sarajevo u saradnji sa JP “Olimpijski bazen Otoka, već desetu godinu zaredom, realizuje projekat Škole plivanja za učenike osnovnih škola sa područja Općine.

Za ovu namjenu Općina je izdvojila sredstva u visini od 30.000KM.

Do sada je sa područja naše općine preko šest hiljada učenika naučilo plivati. Zasigurno smo jedna od općina sa najmanjim brojem neplivača. I sigurno je da smo pojedinim jedinicicam lokalne samouprave bili uzor, jer sada skoro svi podržavaju ovaj i ovakve projekte, kazao je načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo.

Enes Peštek, direktor JP “Olimpijski bazen Otoka” je istakao veliko zadovoljstvo što je Općina Novo Sarajevo na čelu sa načelnikom Koldžom podržalo ovaj projekat kada su mnogi bili skeptični i nisu vjerovali da se ovako nešto može realizirati, te da će se u budućnosti iznalaziti još bolji modaliteti kako bi se segmenti realizacije unaprijedili.