• Poštovani korisnici, novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 29. novembra, a utorak i četvrtak (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 5. decembra; U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Potpisan Sporazum između Općine Novo Sarajevo i Bazena

Direktor JP “Olimpijski bazen Otoka”d.o.o. Sarajevo, Avdija Hasanović i načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo danas su potpisali Sporazum o realizaciji programskih aktivnosti, a u funkciji razvoja vodenih sportova.

Sporazumom će biti definirani detalji o realizaciji Projekta škole plivanja za učenike od II do IX razreda sa područja Općine Novo Sarajevo.

Općina Novo Sarajevo, u saradnji sa JP „Olimpijski bazen“ Otoka, već sedmu godinu realizuje projekat škole plivanja za učenike novosarajevskih osnovnih škola i Centra „Vladimir Nazor“. Generalni cilj Projekta je edukacija, odnosno podučavanje djece osnovnim plivačkim vještinama i usavršavanje pravilnog izvođenja plivačkih tehnika.

Do sada je preko pet hiljada učenika savladalo vještine plivanja, a cilj je da na području Općine ne bude neplivača.