• Grupe Škole plivanja: 1) pon - sri - pet, 2) uto - četv - sub; Obje grupe podijeljene su po uzrastu u terminima: 18:00 - 19:00, 19:00 - 20:00, 20:00 - 21:00 sati. subotom 09:00 - 12:00 sati. Najmlađi uzrast je napunjenih 5 godina. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Potpisan Protokol o realizaciji Škole plivanja

Potpisan Protokol o realizaciji Škole plivanja za učenike četvrtih razreda osnovnih škola u Kantonu Sarajevo

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade u Vladi Kantona Sarajevo dr. Elvir Kazazović sa direktorom Olimpijskog bazena „Otoka“ Avdijom Hasanovićem potpisao je danas (21.4.’17.) Protokol o realizaciji Projekta škole plivanja za 1.000 učenika četvrtih razreda osnovnih škola u Kantonu Sarajevo.

„Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade već sedmu godinu zaredom potpisuje ovaj protokol i ove godine smo za njegovu realizaciju izdvojili 50.000 KM“, istakao je nakon potpisivanja ministar Kazazović, te dodao da će resorno ministarstvo u okviru svoje nadležnosti nastaviti pružati podršku u koordiniranju pomenutim projektom, jer smatramo da je potpisivanje ovakvih protokola, usmjereno, prije svega, na sistemsku organizaciju škole plivanja za učenike osnovnih škola sa područja Kantona, zaključio je ministar Kazazović.

Podršku ovakvom vidu rješavanja sistemske obuke učenika – neplivača kroz školu plivanja iskazao je i prof. dr. Nermin Nurković, sa Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, ističući važnost plivanja između ostalog i za zdravstveni aspect našin osnovaca, te je izrazio nadu da će se ovakav ili sličan projekat u narednom period proširiti i na saradnju sa srednjim školama odnosno fakultetima, obzirom da visok procenat neplivača imamo i među srednjoškolskom, odnosno studentskom populacijom u Sarajevu.