• Grupe Škole plivanja: 1) pon - sri - pet, 2) uto - četv - sub; Obje grupe podijeljene su po uzrastu u terminima: 18:00 - 19:00, 19:00 - 20:00, 20:00 - 21:00 sati. subotom 09:00 - 12:00 sati. Najmlađi uzrast je napunjenih 5 godina. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Potpisan Protokol o realizaciji Projekta škole plivanja za učenike četvrtih razreda osnovnih škola u Kantonu Sarajevo‏

Elvir Kazazović, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Avdija Hasanović, direktor JP „Olimpijski bazen Otoka“, danas su potpisali Protokol o realizaciji Projekta škole plivanja za učenike četvrtih razreda osnovnih škola u Kantonu Sarajevo.

Ovo je peta godina otkako se realizira Projekat škole plivanja za učenike četvrtih razreda osnovnih škola u Kantonu Sarajevo. Nadamo se da će realizacijom ovog i projekta škole skijanja, biti uveden treći sat predmeta tjelesnog odgoja barem za jedan razred, odnosno generaciju osnovne škole – kazao je Elvir Kazazović ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Direktor JP „Olimpijski bazen Otoka“ Avdija Hasanović izrazio je zadovoljstvo što se na ovaj način sistemski riješava škola plivanja. Naime, u 2013. godini 700 učenika učestvovalo je u realizaciji Projekta škole plivanja za učenike četvrtih razreda osnovnih škola sa područja Kantona Sarajevo. Zahvaljujući sredstvima iz: Gradske uprave Grada Sarajeva; Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS i gradskih općina, u prošloj godini 2600 učenika četvrtih razreda bilo je obuhvaćeno pomenutim projektom. Cilj za 2015. godinu je da se ovaj broj poveća na 4000, koliko ima ukupno učenika četvrtih razreda u Kantonu Sarajevo.

Ministarstvo je za ovogodišnji projekat izdvojilo 50.000,00 KM iz budžeta Kantona Sarajevo čime će biti podržana obuka škole plivanja za 1100 učenika četvrtih razreda.