• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju 15. maja, a utorak - četvrtak - subota počinju 30. maja. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Posjeta predstavnika Gradske uprave i Gradskog vijeća

Gradonačelnik Sarajeva, prof.dr Ivo Komšić, je sa svojim zamjenicima Aljošom Čamparom i Rankom Čovićem, predsjedavajućim Gradskog vijeća Sabahudinom Delalićem i zamjenikom Mirom Lazovićem, te gradskim vijećnicima, sinoć posjetio Olimpijski bazen Otoka. Tom prilikom Uprava Bazena goste je upoznala sa kompletnim objektom Olimpijskog bazena i njegovim funkcionisanjem, načinom finansiranja, te programskim aktivnostima.

Prisutni su upoznati o realizaciji sportskih, edukativnih i rekreacijskih projekata, te drugim aktuelnim dešavanjima. Razgovaralo se o mogućnostima primjene izvora obnovljive energije, realizaciji i racionalizaciji utroška alternativnih energenata.

Prezentirani su dosadašnji rezultati realizacije projekata Škole plivanja, a razgovaralo se o iznalaženju sistemskih rješenja Škole plivanja za sve učenike četvrtih razreda osnovnih škola na području Kantona Sarajevo od naredne školske godine i podršci realizacije ovog projekta od strane općina i Kantona.

Takođe, govorilo se i o proširenju programskih aktivnosti u sklopu projekta „Sarajevo – Zdravi grad“. Programom o zdravom načinu života uz primjenu fizičke aktivnosti i zdrave ishrane, pored djece sa deformitetima kičme i osoba treće životne dobi, u realizaciju Projekta biće uključene i druge populacije.