• Grupe Škole plivanja: 1) pon - sri - pet, 2) uto - četv - sub; Obje grupe podijeljene su po uzrastu u terminima: 18:00 - 19:00, 19:00 - 20:00, 20:00 - 21:00 sati. subotom 09:00 - 12:00 sati. Najmlađi uzrast je napunjenih 5 godina. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Posjeta Olimpijskom bazenu Otoka

U četvrtak, 19.12.2013. godine, Olimpijski bazen Otoka posjetio je ekspertni tim Njemačkog društva za međunarodnu saradnju – GIZ.

GIZ je Njemačko društvo za za međunarodnu saradnju i preko svog Otvorenog regionalnog fonda za zemlje jugoistočne Evrope (Open Regional Found for South East Europe – Energy Efficiency) pokreće projekate jačanja kapaciteta energetske efikasnosti.

U saradnji sa Federalnim ministarstvom energije, rudarstva i industrije i Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske organiziran je program obuke lokalnih eksperata na temu redovnih energetskih pregleda kotlova, sistema grijanja i klimatizacije, što je vezano za zahtjeve zakona o energetskoj efikasnosti, postojećeg u Republici Srpskoj, te nadolazećeg u FBiH. U sklopu ovog seminara izvršena je posjeta i objektu Olimpijskog bazena Otoka.

U višesatnom obilasku objekta Olimpijskog bazena Otoka posjetitelji nisu krili zadovoljstvo po pitanju stanja svih tehničko – energetskih struktura, njihovom funkcionalnošću, načinom upotrebe, kao i preduzetim mjerama po pitanju pravilnog plansko – preventivnog i tekućeg održavanja. Također, iznesen je stav da je na objektu prisutan profesionalno održavan proces upravljanja energijom.

Nakon obilaska uvaženi posjetioci upoznati su sa budućim razvojno – investicionim planovima i programima koji imaju za cilj unapređenje energetske efikasnosti, koji bi značajno uticali na smanjenje postojećih pogonskih troškova.

Pored GIZ-ovog ekspertskog tima koji je predvodio prof.dr. Dušan Gvozdenac, profesor na Univerzitetu u Novom Sadu, u posjeti je učestovala gđa. Amira Pintul, Pomoćnik Ministra Industrije Energetike i Rudarstava FBiH.