• Poštovani korisnici, novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 06. septembra, a utorak i četvrtak (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 12. septembra;

Podvodna izložba metalnih skulptura u Olimpijskom bazenu Sarajevo

Klub podvodnih aktivnost Explorer sa Olimpijskim bazenom Sarajevo 29. maja 2016. godine, bit će domaćin prve Podvodne izložbe na kojoj će predstaviti metalne skulpture svog člana i ronioca Zlatana Hamamdžića, čija su inspiracija i motivi živi i neživi vodeni svijet.

Cilj izložbe je promocija i popularizacija ronjenja kao rekreativne i sportske discipline i upoznavanje početnika sa procesom obuke.

“Ronjenje je iskustvo koje pomiče granice vlastitih sposobnosti. Mišljenja smo da bi populaciji mladih ljudi ova zanimljiva rekreativna aktivnost mogla pomoći u definisanju vlastite ličnosti i usmjeriti ih prema zdravijem načinu života, a ujedno donijeti i dozu pozitivnog adrenalina. Zahvaljujući današnjoj veoma razijenoj i prilagođenoj ronilačkoj opremi koja omogućava visoku sigurnost u ronjenju i čini ga mnogo jednostavnijim i pristupačnijim, ipak za ovaj sport je potrebna velika razina samodiscipline i koncentracije te stručno vodstvo”, poručuju iz Kluba Explorer.

Uz podvodnu izložbu bit će postavljena i vanjska izložba fotografija i figura namijenjenih posjetiocima posmatračima.

“Posjetioce koji planiraju roniti napominjemo da je potrebno donošenje standardne lične opreme za bazen. Podvodnu izložbu bit će moguće pogledati na nekoliko načina, isključivo uz prisustvo i nadzor naših ronilaca, ronjenjem na dah, uz upotrebu maske i disaljke ili u paru sa roniocem, dok će certificirani ronioci moći samostalno razgledati postavku”, navodi se u pozivu.

Izložba će biti otvorena u periodu od 14:00 do 17:00 sati.

Više informacija o izložbi pratite putem: www.kpaexplorer.com ili putem kontakt telefona u Ronilačkom klubu EXPLORER, 061/ 490 – 775 ili 063/ 690 – 222.