• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju 15. maja, a utorak - četvrtak - subota počinju 30. maja. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Okrugli sto na temu: „Javna rasprava o nacrtu prijedloga Pravilnika o sigurnosti na uređenim kupalištima u Kantonu Sarajevo“

Okrugli sto na temu: „Javna rasprava o nacrtu prijedloga Pravilnika o sigurnosti na uređenim kupalištima u Kantonu Sarajevo“.

Uzimajući u obzir činjenicu da Kanton Sarajevo svake godine ima sve veći broj kupališta, bilo zatvorenih ili otvorenih, a za razliku od zemalja u regionu nema usvojen Pravilnik o sigurnosti na uređenim kupalištima, na temelju odredaba Zakona o sportu Kantona Sarajevo pokrenuli smo Inicijativu za izradu i donošenje istog.

U cilju iznalaženja adekvatnih zakonskih rješenja u naprijed navedenoj aktivnosti, Javno preduzeće „Olimpijski bazen Otoka“ d.o.o. Sarajevo, u srijedu 15. februara 2017., godine, sa početkom u 11:00 sati, u prostorijama Preduzeća održat će Okrugli sto na temu „Javna rasprava o nacrtu prijedloga Pravilnika o sigurnosti na uređenim kupalištima u Kantonu Sarajevo“.

Ovom prilikom želimo istaknuti da će Okruglom stolu prisustvovati predavači zainteresiranih i nadležnih institucija, koji će istaknuti važnost i neophodnost sadržaja koje obuhvata navedena tema.

Želimo Vas pozvati da prisustvujete i uzemete učešća u aktivnostima Okruglog stola i na taj način date doprinos realizaciji pomenutih ideja.

Agenda okruglog stola:

– 10:30 – 10:45 Dolazak i registracija učesnika i posjetilaca;
– 11:00 – 11:15 Pozdravna i uvodna riječ Avdija Hasanović – direktor Preduzeća;
– 11:15 – 11:45 Prezentacija nacrta prijedloga Pravilnika i obraćanje pozvanih govornika;
– 11:45 – 12:15 Diskusija i završne napomene;
– 12:15 – 12:30 Usvajanje nacrta prijedloga pravilnika i zaključaka okruglog stola;
– 12:30 Druženje i koktel za učesnike.

Kontak osoba za više informacija i potvrdu dolaska je Mirela Bahtović – pravnik, kon.tel: 062 096 436.