• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju 15. maja, a utorak - četvrtak - subota počinju 30. maja. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Održano takmičenje pod nazivom “U vodi smo svi jednaki”

Uz jedinstvenu poruku “šampioni inkluzije” na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu u nedjelju, 4. decembra 2002. godine, održano je sedmo tradicionalno klupsko takmičenje ‘U vodi smo svi jednaki” u organizaciji Plivačkog kluba SPID.

Na takmičenju je nastupilo oko 150 plivača i plivačica različitog stepena i oblika invaliditeta zajedno sa osobama tipičnog razvoja, koji su još jednom pobijedili sve predrasude i pokazali da su u vodi svi jednaki.

Uručena su i posebna priznanja za one najsupješnije članove Plivačkog kluba SPID u godini na izmaku. Titulu najbolje plivačice u 2022. godini, ponijela je Kanita Šabanović, najbolji plivač je Jan Radenović, dok je titula šampiona inkluzije otišla u ruke Miji Hadžiavdić.

Takmičenje su svečano otvorili i priznanja uručili ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Samir Avdić i ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, Naida Hota-Muminović, kojima su domaćini uručili zahvalnice.