• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju 15. maja, a utorak - četvrtak - subota počinju 30. maja. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Održana Press konferencija povodom održavanja Šestog međunarodnog vaterpolo turnira „SARAJEVO CHAMPIONS CHALLENGE 2014“‏

Povodom održavanja Šestog međunarodnog vaterpolo turnira „SARAJEVO CHAMPIONS CHALLENGE 2014“, koji će se održati od 12. do 14. septmebra 2014. godine, danas je u prostorijama Olimpijskog bazena Otoka održana Press konferencija. Učestvovali su: Elvir Hadžiahmetović – predsjednik Vaterpolo saveza Kantona Sarajevo i Avdija Hasanović – direktora Olimpijskog bazena Otoka.

Elvir Hadžiahmetović je u ime organizatora prisutne upoznao sa detaljima o učesnicima na ovogodišnjem Turniru. Govorio je o razvoju vaterpolo sporta u našoj zemlji, te sistemskim rješenjima pri organiziranju i realizaciji takmičenja na svim nivoima. U svom obraćanju je istakao da vaterpolo sport u Sarajevu živi od otvaranja Olimpijskog bazena, za šta je posebno zaslužna tadašnja gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac, te prvi direktor Bazena Mujo Gec. Ovom prilikom. Na kraju svog izlaganja pozvao je građane da iskoriste priliku i da uživaju u vaterpolo igri evropskih prvaka.

Nakon uvodne riječi, Avdija Hasanović je kazao da se kao i raniji i ovaj turnir veže uz obilježavanje godišnjice rada Bazena. Istakao je zadovoljstvo što će Sarajevo opet biti domaćin najjačim evropskim vaterpolo ekipama, te da je Turnir samo potvrda dobrog rada Bazena i saradnje sa vaterpolo savezima u našoj zemlji. U svom izlaganju osvrnuo se na uspješan rad Preduzeća i na polju edukacije neplivača, te drugih sportskih, edukativnih i rekreativnih programa.

Organizatori Turnira su JP „Olimpijski bazen Otoka“ d.o.o. Sarajevo i Vaterpolo savez Kantona Sarajevo. Ulogu Generalnog pokrovitelja preuzeo je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, dok je pokrovitelj Turnira gradonačelnik Sarajeva prof.dr Ivo Komšić.

Satnica takmičenja:

petak, 12. septembar:

17:00 svečani defile učesnika Turnira
17:15 himna BiH i otvaranje Turnira
17:30 Radnički – Kinef
19:00 Jadran Herceg Novi – Jadran Split

subota, 13. septembar:

17:30 Jadran Split – Radnički
19:00 Kinef – Jadran Herceg Novi

nedjelja, 14. septembar:

10:00 Kinef – Jadran Split
12:00 Jadran Herceg Novi – Radnički
13:00 dodjela pehara i zatvaranje Turnira

Zbog održavanja navedenog takmičenja, Olimpijski bazen i popratni sadržaji za korisnike neće raditi od 15:00 sati u petak, 12. septembra do 15:00 sati u nedjelju, 14. septembra 2014. godine.