U saradnji sa Ministarstvom za boračka pitanja Kantona Sarajevo i Gradom Sarajevo, Olimpijski bazen Otoka planira proširiti Projekat rehabilitacije i vježbanja u vodi za boračku populaciju na Olimpijskom bazenu Otoka za 2024.godinu. Tim povodom će 350 pripadnika boračke kategorije iz Kantona Sarajevo dobiti godišnje karte za Olimpijski bazen Otoka.

Osnova projekta je rehabilitacija i vježbe u vodi za braniteljsku populaciju, s krajnjim ciljem socijalizacije te očuvanja i unapređenja fizičkog i mentalnog zdravlja.

“Zasluge naših branitelja su u periodu agresije i odbrane domovine nemjerljive, te je obaveza društva obezbijediti adekvatne uslove za njihovu rehabilitaciju, tjelovježbu i ugodno okruženje”, istakao je ministar za boračka pitanja KS, Omer Osmanović.

Danas je predsjednik Koordinacije boračkih udruženja KS Ismet Imamović preuzeo karte za korištenje bazena, koje će biti dodijeljene braniteljima koji su ostvarili ovo pravo.

Izvor: https://vlada.ks.gov.ba/aktuelnosti/novosti/ministar-osmanovic-za-350-pripadnika-braniteljske-populacije-iz-ks-osigurane