• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 15. aprila, a utorak - četvrtak - subota (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 27. aprila. U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić posjetio Olimpijski bazen Otoka

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić danas je posjetio Bazen, gdje je tom prilikom održao sastanak sa direktorom JP “Olimpijski bazen Otoka” Avdijom Hasanovićem i saradnicima.

Razgovaralo se o dosadašnjoj saradnji, problematika sa kojom se susreće Preduzeće, a na što može utjecati Ministarstvo kulture i sporta KS, te o modalitetima unaprijeđenja plivačkog i vaterpolo sporta u našoj zemlji.

Pravilnik ili Zakon o uređenim plivalištima ne postoji ni na jednom nivou u Bosni i Hercegovini, a isti je potrebno usvojiti, jer bi tretirao brojne probleme na koje veoma često nailaze upravitelji ovakvih objekata.

Također, razgovaralo se i o načinima kako poboljšati dosadašnje rezultate plivačkih i vaterpolo klubova, a sve u cilju popularizacije sporta i promocije naše zemlje na velikim takmičenjima.