• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju 15. maja, a utorak - četvrtak - subota počinju 30. maja. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Međunarodni plivački miting “VI KUP NOVI GRAD 2015.”

U subotu, 05. decembra 2015. godine, održat će se Međunarodni plivački miting “VI KUP NOVI GRAD 2015.”. Organizator Mitinga je Plivački klub Novi Grad Sarajevo, a ulogu suorganizatora preuzelo je Javno preduzeće “Olimpijski bazen Otoka” d.o.o. Sarajevo.

Takmičenje će se održati po slijedećem rasporedu:

– 09:15 sati ceremonija otvaranja i svečani defile,
– 09:30 sati početak takmičenja;
– 17:00 sati završetak takmičenja.

Takmičenje se održava po FINA pravilima, a u skladu sa pravilima Plivačkog saveza BiH. Pokrovitelji: Općina Novi Grad Sarajevo i Lutrija BiH.

Takmičenje je certificirano za isplivavanje normi za CEP, četveromeč (susret reprezentacija Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine) koji se održava u Kranju 2016. godine. U dogovoru sa PK Proleter Zrenjanin u sklopu mitinga održat će se humanitarna akcija ”Pomozimo Katarini Čordaš da ponovo pliva”, plivačici PK Proleter koja se nalazi u Austriji na liječenju.

Kontakt osoba za više informacija je gđa. Enisa Beganović, tel: +387 61 222 526.

Više informacija o takmitečnju pratiti putem: http://plivanje.info/data/Rezultati/2015/BiH/Kup_Novi_Grad_2015_BiH/index.html

Za vrijeme takmičenja Olimpijski bezen neće pružati usluge plivališta na Velikom bazenu do 18:00 sati, dok će svi prateći sadržaji raditi bez izmjena u sistemu rada.

Uz zahvalnost za razumjevanje, Vaš Olimpijski bazen Sarajevo.