Danas je u prostorijama Općine Centar upriličeno potpisivanje ugovora za realizaciju projekta „Škola plivanja kroz nastavni proces za učenike četvrtih razreda osnovnih škola sa područja općine Centar Sarajevo“.

U ime Općine Centar ugovor je potpisao načelnik Srđan Mandić, dok je u ime Javnog preduzeća „Olimpijski bazen otoka“ d.o.o. Sarajevo ugovor potpisao direktor Avdija Hasanović.

Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti jako značajan u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo je ove godine izdvojila 30.000 KM za realizaciju projekta.

Cilj projekta je da se učenicima omogući da uz stručno vodstvo profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja, savladaju i usavrše osnovne elemente plivanja. Besplatne časove plivanja pohađat će 608 mališana iz svih osnovnih škola sa područja ove lokalne zajednice.

Projekat će se realizirati na Olimpijskom bazenu na Otoci, a prema utvrđenom operativnom planu realizacije projekta. Učenici će tokom trajanja projekta imati organizovan prevoz do bazena i nazad do škole.

Načelnik Mandić naglasio je da će Opština Centar i u narednom periodu finansirati ovu aktivnost.

-Želimo da svaki učenik pohađa školu plivanja stoga je naša podrška realizaciji ovog projekta neupitna. Hvala vam što uspješno realizirate školu plivanja i budite sigurni da ćete u nama imati partnera. Zadovoljstvo naših mališana je ono što je nama neizmjerno važno. Naša misija je da budemo Opština za mlade, poručio je Mandić.

Direktor Hasanović zahvalio se Općini Centar i načelniku Mandiću kazavši da mu predstavlja zadovoljstvo što se ovako značajan program realizira u kompleksu „Olimpijskog bazena otoka“ d.o.o., te da upravo na ovom bazenu mnogi mališani nauče osnove plivanja.