• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju 15. maja, a utorak - četvrtak - subota počinju 30. maja. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Delegacija Grada Sarajeva u obilasku Olimpijskog bazena Otoka

Gradonačelnik Sarajeva, mr. Abdulah Skaka je sa svojim zamjenicima Milanom Trivićem i Ivicom Šarićem danas posjetio Olimpijski bazen Otoka. Tom prilikom Uprava Bazena goste je upoznala sa kompletnim objektom Olimpijskog bazena i njegovim funkcionisanjem, načinom finansiranja, te programskim aktivnostima.

Prisutni su upoznati o realizaciji sportskih, edukativnih i rekreacijskih projekata, te drugim aktuelnim dešavanjima. Razgovaralo se o mogućnostima primjene izvora obnovljive energije, realizaciji i racionalizaciji utroška alternativnih energenata.

Direktor Bazena, Avdija Hasanović govorio je o dosadašnjim rezultatima realizacije projekata Škole plivanja, te posebno istakao da je ovaj projekat do danas okupio ukupno 4.000 učenika 4. razreda iz svih osnovnih škola na području Kantona Sarajevo.

“S obzirom da je na početku realizacije projekta Škole plivanja bilo uključeno samo 700 djece, s ponosom ističemo da je na ovaj način broj neplivača smanjen i nastojimo da nijedno dijete ne izađe iz osnovne škole a da ne zna plivati”, kazao je između ostalog direktor bazena Otoka Hasanović.