• Grupe Škole plivanja: 1) pon - sri - pet, 2) uto - četv - sub; Obje grupe podijeljene su po uzrastu u terminima: 18:00 - 19:00, 19:00 - 20:00, 20:00 - 21:00 sati. subotom 09:00 - 12:00 sati. Najmlađi uzrast je napunjenih 5 godina. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Aerobik je aerobna aktivnost koja se provodi u velikim grupama pod stručnim vodstvom instruktora uz muziku, a ima cilj poboljšanje kondicije, smanjenje potkožnog masnog tkiva, oblikovanje svih mišica i poboljšanje zdravstvenog stanja.

Aerobni program počinjemo zagrijavanjem u kojem je cilj pripremiti tijelo za glavni kondicijski dio sata, koji se odnosi na program koji smo izabrali, a zajednički cilj programa je poboljšanje fizičkog, psihičkog i zdravstvenog stanja vježbača.

Današnji tempo života zahtjeva puno sjedenja, a malo kretanja te je zbog toga neophodno posvetiti se vježbanju koje pozitivno utiču na zdravlje i tjelesnu kondiciju jer pospješuju;

  • Kardio raspiratorni sistem /pospješuje rad srca,pluca i krvnih žila
  • Muskulo skeletni sistem /jača i oblikuje mišiće i na taj način čuva našu kičmu i zglobove
  • Metabolični neuroendokrini sistem /smanjuje tjelesne masnoće i potrebe za inzulinom
  • Psihoemocionalno stanje /povećava samopoštovanje, samopouzdanje, sposobnost upravljanja stresom
  • Imunološki sistem /povećava otpornost organizma.

Danas postoje različite vrste aerobik programa koje uz pripadajuću muziku potaknu vježbača da vježba i uživa u tome. U najkraćim crtama predstavljamo Vam aerobik programe koji se sprovode  na Olimpijskom bazen Otoka.

Aerobik u vodi (aquaerobik)

Ovom vrstom programa istovremeno radimo na cijelom tijelu, voda pruža otpor pa vježbe ne zahtjevaju specijalne rekvizite, a otpor se povećava s obzirom na dubinu vode. Ovakva vrsta treninga preporučuje se osobama koje imaju problema sa koštano zglobnim sustavom, a pošto je veoma mali rizik od povreda ove vježbe se preporučuju i djeci kao i trudnicama.

 

Step 

Aerobni program koji se izvodi penjanjem na i spuštanjem sa step klupe.
Značajna razlika step sata od klasičnog je što svaki polaznik može sam individualno uticati na intenzitet svog vježbanja zahvaljujući mogućnostima mjenjanja visine platforme od 10 – 30 cm.
Ta mogućnost čini step trening pristupaćnim kako početnicima tako i vrhunskim sportašima.
Trening na step klupici djeluje na učvršćivanje mišića nogu i stražnjice, pozitivno utiče na razvoj aerobnih sposobnosti te koordinaciju u prostoru.

Tae Bo

Intenzivan aerobni trening koji se temelji na kombinaciji borilačkih vještina i fitnesa ukomponiran u zahtjevnu koreografiju pa se zbog toga ne preporučuje početnicima i osobama koje imaju problema sa koštano-zglobnim sistemom. Pozitivno utiče na razvoj aerobnih sposobnosti i učvršćuje muskulaturu cijelog tijela.

Pilates

Je program za oblikovanje tijela sa jedinstvenim sistemom vježbi istezanja i snage sa ciljem jačanja i oblikovanja mišića, ispravljanja držanja tijela, povećanje gibkosti i ravnoteže . Pilates tehnike možemo izvoditi na prostirci i na posebno dizajniranim spravama. Pilates tehnike podrazumjevaju i korištenje raznih rekvizita; krug, velike i male loptice, elastične trake, palice itd.

Zumba je trenutno i najpoularniji način vježbanja u svijetu. Bazirana je na privlačnim i egzotičnim plesovima kao što su cumbia, salsa, merengue, reggaeton, samba, belly dancing, tango, flamenco, mambo, cha-cha-cha itd. koji se izmjenjuju tijekom treninga te lagano zavode vježbače. To je sat na kojem ćete ostaviti srce i dušu na parketu i izaći kao nova osoba nakon svakog treninga. Zumba je program namjenjen apsolutno SVIMA, to je jedinstvena prilika za svaku osobu da osjeti lude ritmove u bilo koje doba svog života.

Salsa je prava aerobna aktivnost koja oblikuje mišiće čitavog tijela i pomaže u mršanju, ali pod uvjetom da se njom bavite najmanje tri puta sedmično. Plesanje salse je fizički napor, pogotovo ako to činite dva-tri sata na podiju ili nekoliko sati sedmično uz nadzor trenera. Razvija odličan osjećaj za ritam, koordinaciju pokreta.Kada savladate osnovne korake, nakon samo nekoliko sati početnog tečaja, krećete sa svojom salsa avanturom i ulazite u potpuno nov, prekrasan svijet plesa.

Ponuda programa Aerobik je trenutno nedostupna.